Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Αντίπαρος Κυκλάδες

Αντίπαρος

Αντίπαρος

Η μικρή και αγαπημένη των Κυκλάδων

Η Αντίπαρος, η μικρή και αγαπημένη των Κυκλάδων, είναι ένα κατάλευκο σύνολο λουσμένο από έντονες πινελιές, τόπος ιστορικός με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Είναι γνωστή για τις φυσικές της ομορφιές, την αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά της και την απόλυτη αίσθηση ηρεμίας.

Το Κάστρο της Αντιπάρου ξυπνά το ρομαντισμό και τη συγκίνηση. Εδώ η φαντασία καλπάζει και οι αισθήσεις σα να ναρκώνονται και να ξυπνούν σ’ έναν άλλο κόσμο. Δεν πρόκειται για ένα απλό οχυρωματικό έργο, αλλά για οργανωμένο πολεοδομικό συγκρότημα, από τους πιο ενδιαφέροντες μεσαιωνικούς οικισμούς του Αιγαίου και από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού.

Η αρχιτεκτονική στην Αντίπαρο έχει χαρακτηριστική κυκλαδίτικη ομορφιά, με τις λευκές κατοικίες, τα λιθόστρωτα σοκάκια και τις χρωματιστές μπουκαμβίλιες που ανθούν στις αυλές των σπιτιών και αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο για Έλληνες και ξένους. Οι εκκλησίες που είναι διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία του νησιού αποτελούν θεμέλιο λίθο της νησιωτικής παράδοσης για αιώνες.

Η ακτογραμμή της φημίζεται για τις δαντελωτές και μυστικές παραλίες της, τα πεντακάθαρα νερά της και τις μαγευτικές θαλάσσιες σπηλιές σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Η Αντίπαρος προικισμένη με απόλυτη φυσική ομορφιά, έχει κατάφυτα τοπία γεμάτα από κέδρους και μαζί με τα δεκάδες ακατοίκητα νησάκια αποτελεί εκπληκτικό δείγμα φυσικού κάλλους και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Το Σπήλαιο Αντιπάρου είναι ένα από τα ομορφότερα και τα πιο σημαντικά του κόσμου, γιατί δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια. Στο εσωτερικό του μπορείτε να θαυμάσετε τους μοναδικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε εντυπωσιακά σχήματα.

Ο οικισμός της Χώρας με τη χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του, τα κάτασπρα σπίτια στολισμένα με μπουκαμβίλιες, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τη γραφική πλατεία με τον ευκάλυπτο και τα ερείπια του ενετικού κάστρου να συνθέτουν μια απαράμιλλη εικόνα, θυμίζουν πτυχές του παρελθόντος και αποτελούν εικόνες αναγνωρίσιμες σε κάθε σχεδόν Κυκλαδονήσι.

Κάπως έτσι ξεκινά η γνωριμία με την Αντίπαρο, την Ωλίαρο των Αρχαίων… Ένα νησί που εντυπωσίασε βαθιά όσους το γνώρισαν με τις πολλές εκπλήξεις που κρύβει, αλλά πάνω από όλα υπάρχει η ζεστασιά, η καλοσύνη και η φιλοξενία των κατοίκων που εγγυώνται η διαμονή σας να μείνει αξέχαστη.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register