Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Αλυκή Θάσος

Αλυκή στη Θάσο

Μια βραχώδη έκταση όμοια με καμβά υψηλής αισθητικής

Η παραλία Αλυκή στη Θάσο βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και είναι μία εξαιρετική εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Αποτελούμενη από δύο κόλπους που στην αρχαιότητα θεωρούνταν εμπορικό κέντρο, η Αλυκή δεν αργεί να ξετυλίξει τη φυσική ομορφιά της, όμοια με καμβά υψηλής αισθητικής.

Διασχίζοντας το δυτικό κόλπο με τα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια, ιδανικά για τους λάτρεις του φρέσκου ψαριού, που αγκαλιάζουν την παραλία με τα κρυστάλλινα νερά, αναδεικνύοντας την αρμονία της φύσης με τον άνθρωπο, ο επισκέπτης μπορεί να περάσει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται η χερσόνησος, η οποία είναι συνδεδεμένη στενά με την ιστορία καθώς στην αρχαιότητα συνέθετε με τις παραλίες ένα φυσικό λιμάνι.

Κατά την ελληνική, ρωμαϊκή και βυζαντινή εποχή το εμπόριο άνθισε στην περιοχή με την εξαγωγή του πολύτιμου λευκού θασίτικου μαρμάρου σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Κι αυτό είναι το μυστικό που ο επισκέπτης με ένα μαγικό τρόπο παρασύρεται σε ένα σεργιάνι ιστορίας και ομορφιάς. Σημαντική αρχαιολογική αξία για την περιοχή αποτελεί το λατομείο μαρμάρου του 7ου π.Χ. αιώνα, καθώς και οι δύο παλαιοχριστιανικές βασιλικές στην άκρη του ακρωτηρίου.

Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει δίπλα στα πέτρινα φράγματα στην επιφάνεια της θάλασσας. Τότε αρχίζουν αυθόρμητα οι ενθουσιώδεις αναστεναγμοί, όταν εικόνες αλλοτινών εποχών ξεπηδούν μπροστά σου. Σημαντικότερη ανακάλυψη για την περιοχή ήταν εκείνη του Κούρου του 1896, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο μουσείο της Κωνσταντινούπολης.

Στην παραλία Αλυκή της Θάσου γεννιούνται συναρπαστικές εικόνες που συνθέτουν νερό, γη και ουρανό. Η ιστορία και η ομορφιά επιπλέουν στα γαλήνια νερά της. Οι επισκέπτες μαγεμένοι από την ομορφιά της, περιμένουν να αντικρίσουν τα χρώματα του δειλινού ως το φινάλε μιας όμορφης ημέρας. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Πηγή πληροφοριών: Δήμος Θάσου

Πηγή photo: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register