Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Αγκίστρι Αργοσαρωνικός

Αγκίστρι

Αγκίστρι

Ένας μικρός επίγειος παράδεισος

Το Αγκίστρι στον Αργοσαρωνικό είναι ένα μικροσκοπικό νησί που απέχει μόλις 5 λεπτά από την Αίγινα και περίπου μία ώρα από τον Πειραιά. Είναι το μικρότερο νησί του συμπλέγματος και προσφέρει πευκόφυτα τοπία, πανέμορφους όρμους και παραλίες, φύση για πεζοπορία και ποδήλατο, αλλά και γραφικά παραθαλάσσια ταβερνάκια. Αποτελεί ένα μικρό επίγειο παράδεισο του Αργοσαρωνικού, πνιγμένο στο πράσινο, με τα πεύκα να «αγγίζουν» τα καταγάλανα νερά του και προσφέρεται για υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές και για χαλαρά, ξεκούραστα Σαββατοκύριακα.

Είναι το μέρος, όπου λέγεται πως λόγω του φυσικού του κάλλους γοήτευε τόσο πολύ τους ταξιδιώτες που πολλοί από αυτούς «αγκιστρώνονταν» κι έμεναν για πάντα στο νησί. Από εκεί πήρε και το όνομά του.

Το Αγκίστρι είναι το μικρότερο νησί του Αργοσαρωνικού και είναι μία μοναδική εναλλαγή πράσινου και μπλε, με τα πεύκα να φτάνουν μέχρι το νερό και τη θάλασσα να είναι ένας γαλάζιος μαγνήτης.

Είναι το τρίτο νησί στην Ελλάδα σε αναλογία πρασίνου (80%). Η γενική εικόνα που παρουσιάζει το νησί είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν άλλα νησιά που κατακλύζονται από μαζικό τουρισμό.

Στο Αγκίστρι θα βρείτε καταπράσινα πευκοδάση, αμμουδερές παραλίες, καταγάλανα νερά, παραδοσιακό χρώμα, ησυχία, γαλήνη, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή για όσους το επιθυμούν.

Το Αγκίστρι έχει πανέμορφες παραλίες με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και βλάστηση που συχνά φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Το τοπίο στις ακτές του νησιού είναι πραγματικά παραδεισένιο. Οι περισσότερες παραλίες είναι εύκολα προσβάσιμες με τα πόδια ή με αυτοκίνητο. Κάποιες είναι πολύ δημοφιλής και οργανωμένες αλλά κάποιες δεν έχουν καθόλου οργάνωση.

Επισκεφθείτε κάποια από τις εκκλησίες του νησιού όπως την Παναγία στο Μετόχι με την απίστευτη θέα, την Αγία Κυριακή στα Λιμενάρια, που είναι ολόλευκη με γαλάζιο τρούλο καθώς και τα εκκλησάκια των Αγίων Πάντων και Αγίων Θεοδώρων που βρίσκονται μέσα στο πευκόφυτο δάσος πάνω από το Μεγαλοχώρι.

Στο νησί υπάρχουν τέσσερα χωριά, το Μεγαλοχώρι που είναι η χώρα του νησιού, η Μύλος, η Σκάλα όπου εκεί είναι και το λιμάνι, τα Λιμενάρια και το Μετόχι όπου το καθένα έχει τη δική του ομορφιά.

Το Αγκίστρι ίσως είναι ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα που σιγά – σιγά αποτέλεσε πόλο έλξης και χώρο έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών.

Βρες το ιδανικό κατάλυμα για τις διακοπές σου

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register